Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог
ЗАЕДНО В СПОРТА
МЕБЕЛИ И ОБОРУДВАНЕ ЗА УЧИЛИЩЕТО И ДЕТСКАТА ГРАДИНА
ЗА УЧИЛИЩА И ГИМНАЗИИ (ПРЕДМЕТИ И КАБИНЕТИ)

Статии

НП „Заедно в изкуствата и в спорта“
3 януари 2024

НП „Заедно в изкуствата и спорта“ е в действие. Ако сте сред одобрените училища и търсите подходящите материали за вашите групи, можете да разгледате тази статия, която ще се обновява, и нашите две категории: ЗАЕДНО В ИЗКУСТВАТА и ЗАЕДНО В СПОРТА.

прочети още
PISA задачи и инструменти, които развиват нужните умения - промяната в образованието зависи от всички нас
20 декември 2023

Нашият екип се заинтригува от задачите в тестовете и ги сметна за доста интересни. Една от примерните задачи е за триъгълен модел и за да го решат децата следва да могат да боравят с проценти, части от цялото, да визуализират следващо развитие на даден модел на база на последователност/взаимовръзка, както и да си правят изводи.

прочети още
Насоки за физическа среда в училищните STEM центрове
9 юни 2023

Учебната среда се формира според режимите на учене, които подсигурява, като в същото време ги моделира и има потенциала да ги изведе на ново ниво. При планиране на пространството за STEM центровете е важно да се вземат предвид различните режими на учене: едностранна комуникация, работа в малки и големи групи, индивидуална работа и др., както и по какъв начин архитектурното пространство ще ги подпомогне.

прочети още
План за възстановяване и устойчивост на МОН - Изграждането на цялостна образователна STEM среда в българските училища
7 юни 2023

ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОЕКТ 1 „STEM ЦЕНТРОВЕ И ИНОВАЦИИ В ОБРАЗОВАНИЕТО“ BG-RRP-1.015 - „Училищна STEM среда" BG-RRP-1.017 - „Концепция за STEM среда"

прочети още
Образователна роботика с Nezha Inventor и Micro:bit
17 май 2023

Базиран на сензори Planet X, Nezha Inventor's комплект е предназначен за BBC micro:bit. Той съдържа множество сензори и модули, включително LED, тримпот, сензор за влажност на почвата, ултразвуков сензор, сензор за сблъсък, сензор за проследяване на линията и т.н., както и снад 400 броя части за конструктор. Създадени са над 36 модела с този комплект с цел да култивираме и вдъхновяваме креативността и въображението на децата.

прочети още
Настройте своя Micro:bit
11 май 2023

Вие казвате на компютри като micro:bit какво да правят, като им давате инструкции. Наборите от инструкции за компютри се наричат програми. Програмите са написани на код , език, който и вие, и компютърът можете да разберете. Можете да програмирате своя micro:bit в онлайн софтуера за блоково програмиране MakeCode или текстови редактори за Python. 

прочети още
STEM – какво трябва да знаем за него?
10 май 2023

Обучението по STEM дава възможност на децата да изградят една цялостна картина за света, в който живеят. Чрез изследване и игра те се учат сами да правят изводи, да си обясняват дадени явления и да съставят собствена гледна точка за природата, хората, социалната и културна среда, която ги заобикаля на локално и глобално ниво.

прочети още
КАКВО СЕ СЛУЧИ С ОБРАЗОВАНИЕТО ?
7 юли 2022

Нашето общество не цени достатъчно образованието. Може би е така, защото не виждаме, че образованието е решението на много от проблемите ни.

прочети още
Монтесори принципи за добро възпитание
6 юли 2022

Всеки родител мечтае детето му да развие своя потенциал, като същевременно се забавлява и расте спокойно и уверено в собствените си способности.

прочети още
Платформа по състезателна математика от 1 до 4 клас подготвя детето Ви !
5 юли 2022

Математиката може да бъде лесна, забавна и приятна , може да донесе удоволствие и удовлетвореност на учениците!

прочети още
Анкета на МОН показва кои предмети затрудняват най-много учениците
4 юли 2022

Учениците изразиха мнението си за отделните предмети по степента на трудност за научаване, необходимостта и смисъла от придобитото знание, практическата приложимост и метода на преподаване.

прочети още
Какви играчки са необходими за детето от 1 до 2 години ?
4 юли 2022

Играчката трябва да бъде безопасна, лека, удобна за малките ръчички за предпочитане от естествени материали

прочети още
3 игри, които стимулират развитието на речта
1 юли 2022

Забавен начин да помогнете на хлапето да проговори!

прочети още