Социални Мрежи
Каталог
ЗА УЧИЛИЩЕ
СПОРТ

STEM – какво трябва да знаем за него?

10 май 2023
STEM – какво трябва да знаем за него?

Какво е STEM?

В превод STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) е обучение, което е фокусирано върху наука, технологии, инженерство и математика.

Чрез методиката на STEM учениците вземат участие в експерименти, биват насърчавани да споделят идеите си и да допринасят за развитие на групови проекти насочени към опознаване на света около тях.

Едно от основните предимства на STEM обучението е обединяването на отделните предмети в интегрирана учебна програма. Това позволява на децата да разберат връзките между предметите, които изучават в училище. Да си отговорят на въпроси като: „Защо ми е необходимо това знание?“, „Къде ще използвам, това което уча?“

Три причини защо STEM е важен за учениците

Кога да започнем с преподаването на STEM?

Колкото по-рано започне с основите на STEM, толкова по-добре. Ранните преживявания и учене оформят развитието на детския мозък. Колкото по-рано възрастните напътстват и подкрепят децата  в преоткриването на чудесата на технологичния свят и науката, толкова по-вероятно е децата да изпитат интерес и да се насочат към тези дисциплини. Освен това те ще развият умения, които ще са им необходими във всяка една сфера – личностна и професионална.

Източник:
https://prepodavame.bg/stem-kakvo-tryabva-da-znaem-za-nego/

Сподели: